Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novelty

19. 2. 2012

Novelty

Nový nástroj pro vytváření vlastních vizuálních románů a vizuální 2D hry.

Novelty je nový tzv. "Game Maker" který je určen pro tvorbu vizuálních románů. Na rozdíl od všech ostatních vizuálních programů, je tento určen pro lidi, kteří nemají žádné zkušenosti s programováním nebo skriptováním.

V Novelty máte ovšem mnoho tvůrčí svobody protože vás nějak neomezuje. Nejsou zde žádné šablony, které by jakýmkoliv způsobem určovali, jak bude vaše hra vypadat. Vizuální nástroje, které Novelty obsahuje, způsobí, že bude vaše hra mít jedinečný vzhled, který určitě upoutá.

 Novelty je pevně postavena na tom, že žádné programování není zapotřebí. Namísto programování můžete využít pseudo-programování systém, kde můžete nastavit jednotlivé akce několika kliknutími. Samozřejmě, že vždy budou uživatelé, kteří chtějí rozšířit hru o něco, co jim program nenabízí. a proto tam zde k dispozici  plně vybavený skriptovací jazyk. Pokud jste pokročilý uživatel, který má zkušenosti s programováním v C + + nebo Java, budete rádi, že je tento skriptovací jazyk k dispozici a tím to učiní vaši hru více atraktivní.

Novelty je stále v betaverzi. To znamená, že je stále ve fázi vývoje a může obsahovat chyby, což může mít za následek i pád programu. Takže by bylo vhodné si  před stažením přečíst poznámky k vydání.(originál).

Stáhnout Novelty

A ještě připojuji videonávod, jak začít s Novety.

 

 

 Zdroj: www.visualnovelty.com (přeloženo a upraveno)

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář