Jdi na obsah Jdi na menu
 


KOSMICKÉ LODĚ

15. 9. 2007

KOSMICKÉ LODĚ

VESMÍRNÉ STANICE A LÉTAJÍCI OBJEKTY

 

Oregon: varovný příklad pro ostatní kosmické lodě. Na palubě nesmí být zvíře, které neprošlo karanténou. Zkázou Oregonu se stali králící. nejpodivuhodnější loď v širém vesmíru. Má nalítané tři miliony kilometrů, brzdy v tahu, ale pořád funguje.

 

Urna:

plechovka s ostatky George Mc Intyrea.

 

Unikátní Kosmik

 

: zelené transportní plavidlo. Ve 22.století bylo zjištěno, že havárii letadla vždy přečká malá roztomilá panenka. Z tohoto materiálu je vyroben Kosmik. Havaroval vícekrát než F 16. skrček: modré transportní plavidlo. Kromě létání umí i skvěle tancovat.  byl Rimmerem pokládán za mimozemskou kosmickou loď. Po jeho otevření bylo nalezeno pouze rozkládající se kuře.

 

Kočičí archa:

koráb, ve kterém přívrženci červených čapek marně pátrají po Fušálu, kočičí zemi zaslíbené.

 

Augustus:

Holky z Novy

Nova 5:

celá posádka umřela stářím a zůstal jen sanitární android jménem Kryton. Kryton se tu staral o tři poslední členky posádky. Signál o pomoc zachytil sice Červený trpaslík, ale poněkud pozdě. Z děvčat na palubě zůstaly už jen kosti a vlasy.

 

Scott Fitzgerald:

loď, kterou řídí Hollyho kámoš Gordon. Mají spolu rozehranou šachovou partii. Gordon vede.

 

Kontejner s polymorfem.

 

Kontejner: není doporučeno otvírat. Uvnitř je agresivní a mimořádně nebezpečný tvor vzniklý z genetického odpadu. Živí se lidskou duší. Vyhledává vyšinuté, neurotické, nevyrovnané a citově narušené jedince.

 

Hudzenova loď:

malé plavidlo, ve kterém už tisíce let stopuje robot Hudzen 10 Krytona. Během této doby se mu opotřeboval chip normality a zcvoknul se.

 

Kamilina loď:

kraksna, ve které letěla Kamila a ztroskotala.

 

Hectorova loď:

plavidlo, ve kterém cestují dvě hermafroditické slizky Hector a Kamila.

 

UFO:

 

rozsáhlý komplex řízený počítačem. Osoby s kriminální minulostí by si neměly obouvat eskortní boty, procházet pod paměťovou sondou a vstupovat na pole spravedlnosti. přepravovali na ní asi čtyřicet supersilných vraždících androidů do Světa spravedlnosti. Došlo ke vzpouře, kterou přežili pouze jeden replikant a jedna strážná. Jeden z nich se dostal do modulu a unikl. modul se jménem Barbory Belliniové, ve kterém unikl nebezpečný replikant a dostal se na Červeného trpaslíka.Esův tryskáč.

 

 

 

 

 

Vězeňská loď:

Únikový modul 1:

 

žihadlo, schopné překonat hranice mezi dimenzemi s ďábelsky pohledným chlápkem v kokpitu.

 

 

 

Osvícení

holograficky vytvořená loď pro holografickou smetánku Vesmírného sboru. Kromě nadutců s mozkem v anální oblasti je na palubě i jediná žena, ktrá se kdy zamilovala do Rimmera.

 

Modul na vzorky rud:

Mrtvoly na Esperantu.

Esperanto:

vědecká oceánská loď. Její posádka byla zasažena inkoustem z olihně beznaděje a pod vlivem depresivních halucinací spáchala masovou sebevraždu.

 

Pionýr:

 

vědecký komplex podobný obchoďáku. Jediným obyvatelem je Legie, tvor, který ožívá pouze v přítomnosti jiných lidí a přijímá jejich osobnosti. V komplexu je kyberpark, kde je možné navštívit jakékoliv časové období a setkat se s kýmkoliv. jedna z lodí, které posádka Kosmika vyrabovala. Lister našel v mundúru zastřeleného kapitána buráky. Když mu rozevřel čelisti heverem, objevil mentolku, kterou velkoryse daroval Kocourovi.

 

Hvězdný pohon:

předmět asi půl metru vysoký podobající se dětské káče. Měl pomoci posádce Kosmika v dostižení Trpaslíka. Bohužel se utrhl a nyní rotuje vesmírem.

 

Únikový modul 2:

Pořádkové síly Vesmírného sboru

počítačem řízený stříbrný disk, který má zvlášť spadeno na vykradače vraků. Po varovném výstřelu už pálí naostro.

Replikantská loď:

odolná loď biochemických vrahů, která přečkala jeden výbuch. Na její palubě je velká zásoba potravin včetně skvělé chilli omáčky. Druhá exploze už byla pro loď osudná.

 

Únikový modul 3:

Modul ukradený replikanty z kolonizační secí lodi 25.století. Rimmer v něm uletěl do Rimmerosvěta.

Gemini 12:

loď se strojem času. Posádka vymřela na chřipku, ale před smrtí vytvořila kolem lodi bubliny nereálna. Ani to však nezabránilo posádce Kosmika v ukradení stroje.

Gelfský křižník:

loď, ve kterém skupina Yettiů pronásleduje Listera, aby ho vrátila jeho gelfské ženušce.

 

 

 

Kentaur.

loď, kde bylo pár humrů ve stázi, jedna skvělá virtuální hra a ztracený Krytonův bratr Able. Hlavní pilot lodi, osamělý replikant, ji v záchvatu deprese zničil.

Ableova loď:

plavidlo, na které byl původně přidělen Able. Havarovalo, všichni se váleli po zemi a nikdo se s ním nebavil. Za nějakou dobu Ableovi došlo, že jsou mrtví a přidal se k potulnému replikantovi na Kentaurovi.

 

Ableův modul:

modul, ze kterého Able vypustil na Kentaura obsah Krytonova negátoru a tím zachránil posádku Kosmika.

 

Děsivý Leviatan

loď zamrzlá v ledu. Lister zde našel svou bývalou přítelkyni Carolyn Carmenovou, která ho infikovala Epidémem. vrak na kterém je dostatečné množství aviváže. Jeho existence není potvrzena.

 

Silverburg:

oceánská loď bez posádky řízená přemoudřelým počítačem Kasandrou. Lister Kasandru vyhodil do povětří.

 

Manny Celeste:

loď, kde se ztratilo pár kanárků. Na její palubě se našel úžasný přístroj, schopný digitalizovat čas.

 

Únikový modul 4:

Modul, ve kterém se Thalia Garettová dostala na Trpaslíka.

Hermes:

 

loď napadená chamaleonským mikrobem. Z její paluby před zkázou unikla v modulu Thalia Garettová a přenesla mikrob na Červeného trpaslíka.

…a ještě…

spousta blbýho lítajícího kamení Kamení.

 

 

 

Einstein:

 

Vrak 2: loď, na které Lister našel červené dámské šaty a krabici se šminkami. Schovával to Kochanské k narozeninám, ale dal jí všechno dřív.

 

Únikový modul původně náležející ke Kosmiku. Unikl jednou ve čtvrtek, kdy Lister vyžahl pár piv, pohyb ho obtěžoval a použil čudlík jako otvírák.

 

 

 

Vrak 1:

loď byla napadena Psirénami a posádka zabita včetně kapitána Tauové, která před smrtí stihla odvysílat SOS. Není úplně jasné, zda nešlo o iluzi Psirén.Tady sídlí Legie.
modul, ve kterém odletěla inteligentní Krytonova ruka z Psychoměsíce na Červeného trpaslíka pro pomoc.
loď, která má v současnosti na palubě trojhlavou mrtvolu, modifikátor DNA a ostatky Vindaloobestie.Svět spravedlnosti.

 

 

Modrý

 

Qagaarské plavidlo?

Odpadní kontejner:

 Zdroj:  http://mujweb.cz/zabava//nirvanah/pruvodce.htm

 

 

Červený trpaslík:

 

Náhledy fotografií ze složky Červený Trpaslík-Red Dwarf-foto

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář